
‘Panem et circenses’, vertaald als ‘brood en spelen’, zijn de woorden die de Romeinse dichter Juvenalis satirisch gebruikte om de gratis voedselbedelingen en circusvoorstellingen van de grote keizers aan de kaak te stellen. Zolang het volk maar genoeg te eten had en zich amuseerde, hadden ze geen oog voor de decadentie en het verval dat het grote Romeinse Rijk binnensloop in de 1ste eeuw na Christus.
Van oorsprong dus weliswaar spottend bedoeld, kunnen deze woorden soms nijpend door je hoofd spoken. Wie maakte nog nooit mee dat hij na een avondje stappen, een show, een concert,… met een holle maag huiswaarts keert? Aan amusement geen gebrek, maar aan eten? Buiten een vette snack valt er na een uur of 10 niet veel soeps meer te rapen op culinair vlak. Tenzij…
Tenzij je het geluk hebt om in het centrum van Brussel hongerig rond te dolen. In VIAGE begrijpen we de nood aan zowel brood als spelen. De amusementsfactor van een casino ligt voor de hand. De gastronomische misschien iets minder. Nochtans behoren lekker eten en drinken onlosmakelijk bij het casino-gebeuren. Wereldwijd kan je er aan democratische prijzen terecht voor je natje en je droogje. Immers, de core business ligt elders. De bar en het restaurant zijn een extra service voor de gasten die zo op één plek een all-in-one formule voor een geslaagde avond vinden.
Een extra service dus, maar niet zomaar eentje. Eind vorig jaar vernieuwde we bij VIAGRE ons restaurant. De internationale kaart van ‘Saffron’ werd vervangen door een ‘licence to grill’ van ‘Viage Grill’. Op de bloedhete Australische broiler grill van 360° krijgt het vlees van superieure kwaliteit (denk aan Holstein, Black Angus, Hereford,…) een knapperig korstje terwijl het binnenin al zijn rijke smaken en sappen behoudt. Voor wie toch liever afziet van het verorberen van vlees, leggen we graag een visje op de barbecue. En uiteraard ontbreken er geen vegetarische gerechten op onze menukaart. Deze kaart passen we maandelijks aan zodat u nooit twee keer hetzelfde hoeft te eten.
‘Viage Grill’ ademt de sfeer uit van een authentiek steakhouse: warmte en huiselijkheid in een ietwat ruwer decor van leder en hout. Van de gezellige drukte van het casino stap je hier een andere, rustieke wereld binnen waar het aangenaam tafelen is met vrienden, collega’s of romantisch met zijn twee.
Eten zonder spelen is uiteraard toegestaan. Om het restaurant te betreden heb je weliswaar een lidkaart nodig van het Grand Casino Brussels VIAGE. Deze vraag je eenmalig aan bij het onthaal en kost €10. Daarvoor krijg je €5 aan casino chips en een heerlijke welkomstcocktail in ruil. En bij een volgend bezoek loop je zo binnen op vertoon van deze kaart. Boek je online voor VIAGE, dan is de lidkaart gratis. Een warm welkom zoals het hoort! Overigens, hou er ook steeds rekening mee dat je minimum 21 jaar moet zijn om het casino te betreden.
Viage Grill is altijd open van 18.00 u tot middernacht. Daarna kan je er op vrijdag en zaterdag nog tot 3:00 u terecht voor een beperkte kaart, de andere dagen tot 2:00 u.
Meer info: https://www.viage.be/en/wine-dine/restaurant/